Darmklachten weer onder controle krijgen?

toiletteren

Helaas heeft een vrij groot aantal mensen in Nederland het: darmklachten. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld obstipatie, diarree, winderigheid (flatulentie) en het verlies van ontlasting (fecale incontinentie). Allen heel vervelende klachten om te hebben, zeker als dit ook nog gepaard gaat met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, het prikkelbare darmsyndroom of een darmtumor. Maar ook bij problematiek die te maken heeft met uw stoma (tijdens of na terugplaatsing hiervan) kan voor deze vervelende klachten zorgen. Gelukkig kan er wat aan deze klachten gedaan worden!

Door het doen van onder andere bekkenbodemoefeningen, het bekijken (en eventueel aanpassen) van uw eet- en drinkroutine en het waar nodig aanpassen van uw toiletgedrag en -houding krijgt u weer grip op de klachten. Zo kunt u uw dagelijks leven weer oppakken en uitvoeren zoals u dat zou willen doen.

Wilt u meer weten, neemt u vrijblijvend dan contact met Miranda Lindenhoff op. Zij is geregistreerd bekkenoefentherapeut en is gespecialiseerd in deze problemen. U kunt op de volgende wijze contact met haar opnemen: telefonisch (070-3020230 of 06-10156697) of per email (miranda@mensendiecklindenhoff.nl)