Helft kinderen 8-18 jaar al rug 40-jarige!

Wist u dat meer dan de helft van de kinderen tussen de 8 en 18 jaar een rug heeft van een 40-jarige?

Steeds vaker zien we in de praktijk jongeren met klachten van een stijve of pijnlijke rug of nek. In veel gevallen samen met een gebogen houding. Een van de grote boosdoeners is een tekort aan beweging en veelvuldig gebruik van tablet, mobieltje en/of (spel)computer. maar ook een gebogen houding draagt hieraan bij. Door een gebogen houding kan het spier- en zenuwstelsel zich niet volledig ontwikkelen waardoor er diverse klachten en afwijkingen kunnen ontstaan, die ook op latere leeftijd grote gevolgen kunnen hebben.

Maar gelukkig is er iets aan te doen! Door het doen van specifieke oefeningen en het aanleren van betere houdingen worden de klachten verminderd en verdwijnen deze eigenlijk altijd volledig. En dat veelal binnen ongeveer 6 behandelingen!

En het allermooiste is, voor kinderen onder de 18 jaar geldt dat de kosten volledig worden gedekt door de zorgverzekeraar! Kinderen krijgen namelijk 18 behandelingen per jaar vergoed. Meer informatie over de vergoedingen van kinderen onder de 18 jaar vindt u hier.

 

Ben je al boven de 18? Geen probleem! Ook dan kunnen de klachten worden verminderd en verdwijnen binnen een aantal behandelingen. De behandeling kan dan ook worden vergoed, maar wat je precies vergoed krijgt is afhankelijk van je aanvullende verzekering. Klik hier voor meer informatie.

 

In het onderstaande filmpje van groterworden.nl wordt het een en ander uitgelegd en zijn er al een paar tips terug te vinden