Hooikoorts? Binnen 3 tapes minder last

Hooikoorts-Medical-Taping

Ondanks dat de lente nog maar net is begonnen, kan het zijn dat je nu al weer last hebt van die vervelende hooikoortsklachten. Wil je deze  klachten in een zo vroeg mogelijk stadium onder controle houden en met zo min mogelijk medicatie het seizoen door? Door middel van een specifieke tapetoepassing kunnen de hooikoortsklachten sterk verminderen. In veel gevallen zelfs tot zo weinig dat men klachtenvrij het seizoen door kan komen. WIl jij dit ook? Neem dan contact op voor een afspraak en ervaar het effect.

 

Wat is hooikoorts

Ongeveer 20% van de mensen heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam dan heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren en dat geeft vervolgens een reeks van klachten zoals een loopneus, niesen, verstopte neus, branderige ogen of traanogen. Zelfs koortsklachten en moe voelen zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

 

Binnen het Medical Taping Concept is een tapetoepassing bekend die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs dat iemand klachtenvrij het seizoen kan doorkomen. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts. Binnen drie tapes zijn de klachten zeer verminderd!

Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?

Net zoals via een bindweefselmassage invloed kan worden uitgeoefend op segmentale relaties binnen het lichaam heeft een behandeling met CureTape® ook effect op de segmentale structuren met als voordeel dat tapen een 24- uurs behandelmethode is.

De behandelmethode voor tapen bij C.O.P.D. patiënten en bij hooikoortspatiënten komen met elkaar overeen, omdat beide keren de stroken van de tape over dat gebied wordt aangelegd dat (segmentaal) overeenkomt met de pleurae, bronchiën en longen.

Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden. Het kan zijn dat u door de tape geen medicatie meer of minder medicatie hoeft te gebruiken.

Bron: fysiotape.nl