Werkwijze

De behandeling begint met een vragengesprek (anamnese) over uw klachten/de reden van aanmelding. In dit gesprek wordt er een zo volledig mogelijk beeld verkregen van uw klachten en de gevolgen voor uw dagelijks leven en wat u zelf wilt bereiken door de behandeling.

Na de anamnese volgt een onderzoek om te kijken wat er kan worden gedaan om uw klachten te verbeteren en uw hulpvraag te behalen.  Vervolgens wordt er samen met u wordt er een behandelplan opgesteld. Over het algemeen duurt dit samen ongeveer een behandeling (half uur), soms iets langer.

Wat ten alle tijden centraal staat gedurende de gehele behandeling is dat wat u wenst te bereiken door de behandeling (uw hulpvraag). Deze hulpvraag is samen met de gegevens vanuit het onderzoek en het vragengesprek bepalend voor uw behandeling. Zo weet u altijd dat waar u aan werkt een bijdrage levert aan het bereiken van uw hulpvraag.

Wel of geen verwijsbrief nodig

Oefentherapie is, net zoals fysiotherapie, direct toegankelijk. Dit betekent dat u geen verwijsbrief nodig heeft om u aan te kunnen melden in de praktijk. Als u geen verwijsbrief heeft zal er altijd een screening worden uitgevoerd om te kijken of u met uw klacht/hulpvraag aan het juiste adres bent. Bij twijfel is het altijd raadzaam eerst bij de huisarts langs te gaan.

Duur van de behandeling

Het is heel lastig van te voren bepalen hoeveel behandelingen u nodig heeft om uw hulpvraag te bereiken. Dit omdat er tal van factoren zijn die dit beïnvloeden. Na het vragengesprek en het onderzoek kan er aan u een beter beeld worden gegeven over de benodigde behandelingen en het behandelverloop. Er zal altijd rekening worden gehouden met uw eigen wensen en de vergoeding vanuit uw (aanvullende) verzekering zodat dit als het even gaat niet wordt overschreden.