Chronische Pijn

Ongeveer 1 op de vijf mensen ervaart chronische pijnklachten. Dit zijn pijnklachten die langer aanhouden dan 3 tot 6 maanden, zonder dat er een oorzaak voor de pijnklachten aanwezig is. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan chronische lage rug- en/of nekklachten, hoofdpijn, fibromyalgie, somatische onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK), whiplash of artrose.

 

Door de duur van deze aanhoudende klachten is er geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel. De pijn heeft dan zijn originele waarschuwingsfunctie verloren en gaat als het ware een eigen leven leiden, met grote gevolgen voor het dagelijks leven. Zo kan het zijn dat u bepaalde bewegingen gaat vermijden uit angst voor de pijn. Of u bijt zich juist door de pijn heen, wat bij heftige pijn moeilijk of niet vol te houden is.

Vanuit het Landelijk Netwerk voor Chronische Pijn is er een vernieuwende behandelmethode ontwikkelt speciaal voor deze klachten. Bij deze methode richt de behandeling zich niet meer op het opheffen van de pijn, maar op het goed leren omgaan met de pijn, het goed belasten van uw lichaam, het verbeteren van de kwaliteit van uw leven om zo de pijnbeleving te veranderen.

De behandeling start met het in kaart brengen van de oorzaken van uw pijn, uw ervaring van de pijnklachten en hoe u hiermee omgaat. Samen met Miranda stelt u vervolgens haalbare en voor u waardevolle doelen op.

Tijdens de behandeling is Miranda als het ware uw coach. Samen gaat u met uw eigen doelen aan de slag. Deze doelen richten zich op het verbeteren van die vaardigheden die voor u belangrijk zijn. Dit zodat u – en niet de pijn – uw leven bepaalt.

Voor meer informatie: www.netwerkchronischepijn.nl