Slaapproblemen

Komt u moeilijk in slaap, wordt u niet uitgerust wakker, wordt u vroeg wakker? Dan bent u zeker niet de enige! Naast u heeft ongeveer 4 miljoen mensen in Nederland last van slapeloosheid. Oefentherapie Mensendieck Lindenhoff kan je helpen om dit aan te pakken!

Wat is slapeloosheid

Bij slapeloosheid of insomnia heeft iemand moeite om in slaap te vallen en/of om door te slapen. Ongeveer 25-35% van de mensen kampt regelmatig met slaapproblemen. Meestal is slapeloosheid een tijdelijk bijverschijnsel van stress of een ingrijpende emotionele gebeurtenis in iemands leven, zoals bijvoorbeeld het verlies van een dierbare of verandering van werk. Maar slapeloosheid kan ook chronisch zijn en hierdoor gevolgen hebben in uw dagelijks leven.

Doe de test

Kunt u een of meerdere malen “Ja” antwoorden op de onderstaande vragen, meld u dan aan voor slaapoefentherapie.

  • Heeft u moeite met inslapen, doorslapen, wordt u te vroeg wakker of heeft u combinaties hiervan?
  • Heeft u problemen met uw slaapritme, kunt uĀ  moeilijk naar bed gaan of heb je juist behoefte aan lang uitslapen?
  • Slaapt u te vaak, te lang of te kort?
  • Heeft u last van vermoeidheidsklachten, overmatige slaperigheid, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, een kort lontje, doemdenken, moedeloos gevoel en/of piekeren?
  • Slaapt u gemiddeld korter dan 6 uur per nacht?
  • Moet u uw slaapmedicatie afbouwen/stoppen, maar kunt u hierdoor niet meer goed slapen?
Behandeling

Omdat een slaapprobleem een 24-uurs probleem is vraagt dit ook om een 24-uur aanpak. Samen met u brengt Miranda in kaart welke factoren uw slaapproblemen versterken of in stand houden. Door oefeningen en adviezen gaat u aan de slag om uw slaapprobleem te verbeteren zodat u weer lekker kunt slapen.

Vergoeding

De behandeling wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering (onder fysiotherapie/oefentherapie).

 

Uw slaapproblemen onder controle krijgen en vandaag nog starten met lekker slapen?

Hier is maar een kleine stap voor nodig:

[contact-form-7 404 "Not Found"]